loading...

Mujahit Mujahil, aku tarik balik sokongan pada Menteri Segala Agama


Kali ni aku cakap serious. Aku tarik balik sokongan dan harapan aku kepada Menteri Agama.

Dr. Mujahid adalah yang paling haprak, Mencemar JAKIM dengan press conference kotor macam ni.

1) Wartawan tanya macam mana transgender nak masuk tandas mana?
Tau apa Menteri jawab?

[ "If someone go to the toilet because of the call of mother nature. SO, DOES IT BOTHER YOU WHETHER WHERE THEY GO TO..?
 .. they are the transgender that you see their appearance like this. AND NOBODY GONNA ASK IF "SHE" GOES TO THE FEMALE TOILET. BECAUSE SHE LOOKS LIKE A FEMALE.]
(minit 9:22) - Dr. Mujahid.

GILAA

Pengundi wanita yang undi PH dan naikkan pemimpin Islam konon tak jumud bersedia ka terima lelaki berpakaian, berperwatakan wanita SHARE TANDAS dengan hampa?

Tahniah kepada tangan yang memangkah.
________________________________________

2) Menteri AGAMA mengiktiraf transgender dengan jantina yang dia pilih.
Kata Menteri :-
["SHE" is a transgender.]
(minit 18:47)

TAHNIAH

Kepada pejuang yang berjaya menaikkan pemimpin Amanah, Proresif, Peduli yang Inklusif.

Teruskan mengunci mulut dengan rapat. Bala mai tanggung sama-sama kan?
_________________________________________

3) Menteri cakap yang paling penting jangan diskriminasi hak dia nak beribadah.

Wartawan tanya macam sembahyang dia nak  dok saff mana?

Menteri jawab :-
[Yang penting adalah dia nak pergi beribadat. Dan sebagai seorang Muslim kalau dia nak pergi beribadat takkan kita nak halau dia?]
(minit 19:19)

SAFF MANA?

Menteri jaga agama kenapa tak tegas berpakaian menyerupai jantina lain adalah HARAM. Habaq kat dia kalau tak mau orang judge dan label dan kalau tak mau rasa di-diskriminasi, tukaq pakaian dan duduk dalam saff jantina asal.

Bagi statement "paling penting dia nak beribadah" ni seolah-olah mengiyakan pilihan dia sendiri.

BODOH.
_________________________________________

4) Menteri kata transgender is the most vulnerable because of their appearance. Kenyataan ni banyak diulang-ulang dalam video ni. Lepas tu Menteri kata ini kerana transgender yang paling nampak sekali dan dia tak sama dengan L, yang mana G dan yang mana B. Tapi tak patut kita label, berdasarkan penampilan.

AGAMA LETAK MANA?

Bukankah berpenampilan seperti berlainan jantina tu hukum yang JELAS HARAM?

Kenapa tak tolong keluarkan golongan yang katanya 80% terlibat sebagai pekerja seks sebab di-diskriminasi ni dengan cegah benda haram berpenampilan seperti berlainan jantina dulu?

Lepas tu dia nak pi mana pun orang takkan label dah. Hilang la diskriminasi.
_________________________________________

5) Menteri kata jangan label, jangan diskriminasi, sebab bukan nya depa nak tuntut hak perkahwinan sesama jantina pun, depa cuma nak layan depa macam orang biasa di mana-mana saja termasuk di tempat kerja.

AKU CABAR

Mana-mana sekolah agama rangkaian Parti AMANAH lantik Guru dalam kalangan transgender. Sanggup ka??

Briged Keselamatan AMANAH (Ariff) buka keahlian kepada transgender dengan sama-sama mempertahankan Rahmatan lil 'alamin. Boleh??
_________________________________________

Yang cakap Marina tak mewakili PH tu nak kata apa dekat Menteri Agama yang terlantik dengan tangan hampa sendiri ni?

Hampa perli sangat PAS kata masuk Pilihan Raya sebab "nak redho Allah" ja kan?

Hampa bertanding sebab nak menang kan? Asal Najib jatuh?

Dipersilakan ikut nasrani dan yahudi sampai ke lubang biawak.

Kami tetap akan pertahankan agama Allah atas muka bumi ni.

SEBAB? Hidup ni nak dapat redho Allah ja. Lain la hampa, kalau melibatkan Pilihan Raya hampa nak menang.

Previous
Next Post »
loading...